Uutisia - Tapahtumat

etusivulleKaikki uutiset
17.5.2013 / Tapahtumat
Aijjoos-kumppanuushanke II järjesti avausseminaarin 2.5.2013

Aijjoos-hanke IIAvausseminaarissa Kauhavan Yrittäjäopistolla psykologi ja laulunopettaja Ava Numminen puhui siitä, kuinka musiikista ja muusta mielekkäästä tekemisestä voi saada iloa ja hyvinvointia. Hän kannusti kaikkia kokeilemaan uusia harrastuksia, tekemään sitä, mistä tykkää. "Mielikuvitus on aivojen perusominaisuus, se on meillä kaikilla." hän painotti.

Eloisa ikä -ohjelman ohjelmapäällikkö Reija Heinola esitteli ohjelmakokonaisuuden ja osahankkeet. Osahankkeissa näkyy hyvin ikäihmisten moninaisuus. "Osallisuus kuuluu kaikille" tiivisti Reija Heinola. Seminaarissa kuultiinkin alueen ikäihmisen, Aijjoos-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Elsa Rajalan puheenvuoro.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen puheenvuoron pitänyt osastonhoitaja Raija Laitila kertoi, että Aijjoos-hankkeessa kehitetyt yhteistyön tulokset hyödyttävät jo evijärveläisten, kauhavalaisten ja lappajärveläisten arkea. Niinpä tieto Aijjoos-hanke II:n käynnistymisestä otettiin kuntayhtymässäkin hyvillä mielin vastaan. Hyvinvointia tukevaa ja vanhustyötä tehdään ikäneuvolassa, jonka kuntayhtymä perusti syksyllä 2012. Ikäneuvolan palvelut on tarkoitettu kaikille yli 65-vuotiaille kuntalaisille.

Lisäksi seminaarissa esiteltiin Aijjoos-hankkeen sisältöä. Päivän hurmaavin vieras oli Herra Eloisa, joka viestitti koko olemuksellaan suurta ihastusta tilaisuuden yleisöön ja tunnelmaan sekä viihdytti kahvitauolla eläväisellä musisoinnillaan. Aijjoos-hankkeessa jäädään odottamaan Rouva Eloisan vierailua!

Aijjoos-hanke