Uutisia

etusivulleKaikki uutiset
10.10.2014 / Hankeuutiset
Tule AIJJOOS vapaaehtoiseksi!

Aijjoos-hankkeessa eri ikäiset voivat tehdä monenlaista vapaaehtoistyötä. Tule mukaan antoisaan toimintaan. Aijjoos-hanke tarjoaa sinulle opastusta ja tarvittaessa koulutusta.

Mitä sinä voisit tehdä?

Tukihenkilötoiminta: Voit toimia ystävänä yksinäiselle ikäihmiselle. Tukihenkilö käy ikäihmisen luona sopimuksen mukaan esim. kaksi kertaa kuukaudessa. Yhdessäolo voi olla keskustelua, ulkoilua tai lukija-apua. Tukihenkilötoiminnasta tehdään sopimus, jossa sovitaan toiminnan sisällöstä yksilöllisesti.

Ryhmänohjaajana toimiminen: Haluaisitko toimia ryhmänohjaajana ikäihmisten ryhmässä? Aijjoos-hankkeessa toimii sekä liikunta- että keskusteluryhmiä. Uusia ohjaajia ryhmiin tarvitaan jatkuvasti.

Ulkoiluystänä toimiminen: Voit toimia ulkoiluystänä joko kotona tai laitoksessa asuvalle ikäihmiselle. Lyhytkin lenkki yhdessä piristää molempia. 

Päiväkotimummo ja – pappatoiminta: Päiväkotimummot ja -papat vierailevat päiväkodeissa säännöllisesti pitämässä lapsille lukuhetkiä. He voivat myös osallistua leikkeihin, ulkoiluun tai muuhun päiväkodin toimintaan.

Kirjastokaveri: Kirjastokaveri lainaa kirjastosta teoksia ja vie ne ikäihmiselle, joka ei enää itse pääse kirjastoon. Kirjastokaveri voi myös lähteä yhdessä ikäihmisen kanssa kirjastoon.

Tukiopetusta ikäihmisen kotiin arjen teknologiasta: Haluatko opettaa ikäihmistä tietokoneen, kännykän, netin tai vaikka digikameran käytössä?

Jos kiinnostuit toiminnasta, kysy lisää Aijjoos-hankkeesta: p. 044 583 7540.