Tervetuloa, tämä on organisaation Aijjoos-toiminta saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.aijjoos.fi ja on päivitetty 05.04.2021. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

Youtube-video ”Hyvänmielenosoitus Senaatintorilla” (2017).

2. Kohtuuton rasite

Verkkopalvelussa on muista järjestelmistä tuotuja sisältöjä (Tawk.to-chattisovellus, Facebook-upotus, Google-kartat, Google-kalenteri, Youtube-video, Aijjoos-postin verkkoversio), joiden saavutettavuuspuutteet syntyvät alkuperäisessä järjestelmässä. Aijjoos-toiminta ei voi ilman kohtuutonta rasitetta suoraan vaikuttaa niiden saavutettavuuteen.

Opinnäytetöissä ”Kaukola Ilona & Niemelä Irkka (2019): ”Ei oo elämä niin ykstoikkoosta”: Käyttäjälähtöisiä kokemuksia Aijjoos-toiminnasta” ja ”Saarikoski Anniina (2020): Vertaisohjaajuus ikäihmisten Aijjoos-ryhmätoiminnassa on saavutettavuuspuutteita”. Opinnäytetöistä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Aijjoos-toimintaan ja pyytää selvennystä kohtiin jotka eivät ole saavutettavia.

3. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Havaittava: Lomakkeiden autocomplete

Lomakkeiden syötekenttien tarkoitus ei ole määritetty autocomplete-attribuutin tai jonkun muun soveltuvan tekniikan avulla. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.3.5 Määrittele syötteen tarkoitus.

Havaittava: Kontrastit

Osa otsikoista, linkeistä ja teksteistä ei täytä kontrastivaatimuksia. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.4.3 Kontrasti (minimi).

Hallittava: Uutisarkiston käyttö

Uutisia-sivun uutisarkisto on toteutettu alasvetovalikkona, jota ei pysty käyttämään näppäimistöllä. Kaikki uutiset ovat kuitenkin selattavissa uutislistauksen kautta näppäimistön avulla eri sivujen ja uutiskategorioiden välillä liikkumalla. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 2.1.1 Näppäimistö.

Hallittava: Näkyvä kohdistus puuttuu

Seuraavista käyttöliittymäkomponenteista puuttuu näkyvä kohdistus: Aijjoos-toiminnan logo ja alatunnisteen Veikkaus-logo. Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 2.4.7 Näkyvä kohdistus.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Verkkolomakkeella

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella.

Sähköpostilla

aijjoos(at)aijjoos.fi

Muilla tavoin

Puh. 044 583 7540

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoonAvautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000