Meiltä miehiltä kiitoksen sanat on lujas, mutta yritän esittää niitä edes jollakin lailla.

Toistakymmentä vuotta olemme saaneet kokoontua moniin Aijjoos-toiminnan järjestämiin harrastajaryhmiin kehoa ja mieltä kuntouttavien haasteiden äärelle sekä osallistua virkistäville, maata ja maakuntaa tutuksi tekeville, retkille. Kauhavan Aijjoos-kerhojen pikkujoulutapaaminen Helmirannassa 11.12.-19 oli aivan mahtava. 50 henkeä oli mukana tilaisuudessa.

Aijjoos-toiminnan vetäjät ovat vuonna 2019 järjestäneet monia mielenkiintoisia tapahtumia ja niihin ikääntyvien elämänlaatua ohjeistavat luennoitsijat. Kerhoryhmien vertaisohjaajat sekä aktiiviset osallistujat voivat onnitella itseään ja kiittää Aijjoos-toimintaa kehon ja mielen virkeydestänsä.

Omaishoitajana osallistuin vuosia potilaani kanssa, liikunta- ja muistikerhoihin. Muistisairaalle ja hänen hoitajalleen ne olivat kuntouttavia tapaamisia.

Ajatuksiani on pyörittänyt onnellisuusprofessori Markku Ojasen luento, joka järjestettiin Kauhavalla 21.3.2019. Hän kysyi: ”Koska olet viimeksi kiittänyt tai kehunut lähimmäistäsi tai perheesi jäsentä hänen selkänsä takana?” Rehellistä vastausta antaessa miettii, koskahan se oli.

Aijjoos-ystävät on ryhmä, joka kokoontuu kuukausittain Aijjoos-toimistolla. Ryhmä sai 18.11.2019 vieraakseen Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnan Länsi-Suomen alueohjaajan Heidi Rytky-Ylisen. Saimme häneltä katsauksen maamme ystävätoiminnan laajuudesta ja toimintahistoriasta sekä tietoa ja ohjeita vapaaehtoistoimijaksi tai jopa toiminnanvetäjäksi hakeutumisesta. Koulutus tehtävään on ilmaista. Tärkeintä on lahjoittaa aikaansa lähimmäisten hyväksi. Sain olla Heidi Rytky-Ylisen oppaana. Oli tilaisuus näyttää hänelle Kauhavan Puukko- ja tekstiilimuseo sekä esitellä Kauhavaa. Tapasimme myös Alahärmässä toimivan ryhmän. Saimme Heidiltä tuliaisina kannustus ja toimintaohjeita sisältävät materiaalikassit.

Toivotan kaikille laajan Aijjoos-toiminta-alueen 31 kerholle aktiivista osallistumista Vuodelle 2020!

Eero Peltoniemi

Jätä kommentti