Psykologi Pirkko Lahti on kuuluisa yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kysytty luennoitsija. Hän saapuu Aijjoos-toiminnan seminaariin tiistaina 25.10.2022 klo 12.15-15 Härmän Kylpylään (Vaasantie 22, Ylihärmä) ja puhuu eläkeläisen kiireestä. Onko eläkkeellä ollessa aina kiire? Mihin kaikkeen eläkeläisen aika riittää? Tästä aiheesta eläkeläispsykologi Pirkko Lahdella on itselläänkin kokemusta.

Eläkeläisiä on Suomessa 1,6 miljoonaa. Eläkeläisten työssäkäyminen lisääntyy koko ajan. Millaisia kokemuksia töissä käymiseen liittyy tämän alueen eläkeläisillä? Sosionomi Joonas Vesterbacka teki Aijjoos-toiminnalle aiheesta opinnäytetyön.

Seminaarissa sosionomi Joonas Vesterbacka kuvailee eläkeläisten työssäkäymistä oman opinnäytetyönsä tulosten pohjalta. Hänen otsikkonsa on “Saa sitä rytmiä päiviin ja näkee ihmisiä, eikä tarvitse homehtua kotona – Ikääntyneiden kokemuksia työssäkäynnistä vanhuuseläkkeellä.” Hän on etsinyt vastauksia mielenkiintoisiin kysymyksiin: Mitkä asiat motivoivat ikääntynyttä työskentelemään vanhuuseläkkeellä? Millaisia valmiuksia ja vahvuuksia ikääntyneillä on työelämään? Millaista kohtelua vanhuuseläkkeellä työskennelleet ikääntyneet ovat saaneet?

Moni meistä haaveilee uuden harrastuksen aloittamisesta eläkkeellä. Mitä uutta eläkeiässä voisi vielä kokeilla? Näitä esimerkkejä valottaa seminaarissa Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto.

Seminaariin on vapaa pääsy ja kahvitarjoilu on tilaisuuden päätteeksi. Kannattaa ilmoittautua Aijjoos mukaan – viimeistään 14.10. mennessä.

Tervetuloa!

Lisätietoja: Marja-Liisa Nevala, Aijjoos-toiminta, p. 044 583 7540

Jätä kommentti