Olen neljä viikkoa ollut harjoittelussa tutustumassa Aijjoos-toimintaan. Alkuun yllätyin positiivisesti erilaisten ryhmien määrästä ja pääsin tutustumaan niin kerhoihin kuin jumppiin. Eikä jumpat olleet vain kevyttä tuolijumppaa vaan kyllä siinä tehdessä tuntui niin jaloissa kuin päässäkin Minnan yhdistäessä aivojumpan fyysiseen tekemiseen. Kerhoissa puolestaan sain pitää pieniä tuokioita ja nauraa yhdessä hauskoille muistoille, mitä tuli mieleen tuokioiden myötä. Haasteenkin sain kerhoon osallistuneelta, kun piti neljästä palasta muodostaa T-kirjain. Ei olekaan ihan helppo tehtävä. Jennin löytämät pulmat pistivät aivot töihin mm. numeroiden muuttaminen entisajan tavasta tähän päivään. Tähän tyyliin:

Mistä päivästä ja vuodesta on kyse? 🤔

toisna päivänä kolmattakymmentä maaliskuussa, vuonna toisna yli viidenkymmenennen kahdeksattasataatoista tuhannetta.

a) 22. maaliskuuta, vuonna 1752

b) 23. maaliskuuta, vuonna 1852

c) toissapäivänä, 30. maaliskuuta, toissa vuonna 1850

Ryhmien lisäksi harjoitteluni aikana on ollut erilaisia tapahtumia mm. Netin vaaroista luentoa hybridinä eli osa kuunteli paikan päällä luentoa ja osa etäyhteyksien välityksellä seurasi sitä samalla. Aihe oli mielenkiintoinen ja esimerkit valaisivat vaaroja hyvin. Tätä olisi voinut kuunnella lisääkin. Hienoa, että tietotekniikka mahdollistaa eri paikkakunnilla olevien osallistumisen tapahtumaan yhtä aikaa eikä tarvitse lähteä kauemmaksi osallistuakseen. Ikääntymisen vaikutukset liikenteessä puolestaan sai mm. miettimään, olenko tutustunut uusimpiin liikennemerkkeihin ja miettimään auton renkaiden urasyvyyden riittävyyttä. Olipa kiva saada mittari, millä asia tuli tarkistettua.

Näiden lisäksi esimerkiksi äitini innostui Lahjoita lämpöä -kampanjasta. Siinä voi tehdä sukkia tai lapasia, mitkä annetaan tämän seudun asunnottomille tai vähävaraisille. Vielä ehtii osallistua tähän mukaan! Valmiit tuotokset voi antaa Aijjoos-naisille heidät nähdessään marraskuun loppuun mennessä. Lisäksi sain osallistua mm. erilaisiin kokouksiin Marja-Liisan mukana ja seurata, miten Aijjoos on mukana tämän seudun asioissa esimerkiksi tekemässä kuntajärjestöyhteistyön käsikirjaa. Harjoitteluni meni nopeasti mutta siitä jäi lämmin muisto. Kiitos siitä teille, jotka tapasin harjoitteluni aikana. 👋

geronomiopiskelija Kirsi Kemppainen

Jätä kommentti