Perjantaina 13. lokakuuta 2017 lähdimme joukolla hyvään tuuriin luottaen Tuurin Kyläkauppaan. Matkaan osallistujia oli kahden Härmän Liikenteen bussin verran, yli 100 henkilöä Aijjoos -toiminta-alueelta. Matkan järjestäjinä toimivat Seinäjoen ammattikorkeakoulun 3. vuosikurssin sosionomiopiskelijat Kirsi-Marja Kontiainen, Anniina Ahonen ja Katarina Koivusipilä yhteistyössä Aijjoos-toiminnan kanssa. Mukana olivat myös Marja-Liisa Nevala, Minna Koponen ja Jenni Alanen Aijjoos-toiminnasta.

Matkan aikana opiskelijat järjestivät meille Tuurivisan. Veikkailtiin Vesa Keskisen ikää (50 v.), Kyläkaupan perustajaa (Toivo Keskinen), perustamisvuotta (1946) ym. Vastaukset selvisivät, kuten myös Kyläkaupan tunnuslause: Suomen suurin kyläkauppa. Pelasimme lisäksi bingoa, siinä meillä oli huonompi tuuri: ei yhtään voittajaa!

Kyläkaupan osoite on Onnentie 7 ja sen symbolina on pihalla suuri OnnenKenkä (hevosenkenkä). Jo rakennukset ovat nähtävyys, niitä on eri tyylejä ja eri aikakausilta aina hirsitalosta itämaiseen palatsiin asti. Alueella on myös muita kauppoja. Tapahtumia järjestetään ympäri vuoden, kesällä esim. lapsille Miljoona Tivoli.

Upeassa sisääntuloaulassa meitä odotti Vesa Keskinen toivottaen meidät tervetulleeksi. Hän kertoili liikkeen historiasta matalalla äänellään, joka melkein hukkui ympäröivään hälyyn.

Pian pääsimme syömään ravintola Onnenkiveen. Ruoka oli maukasta ja monipuolista.

Tavarapuoti on ravintolan välittömässä läheisyydessä. Siellä osuin heti jouluosastolle, jossa tuli pyörittyä ja ihailtua joulukoristeiden paljoutta. Tarttuihan sieltä jotain mukaankin.

Parin tunnin ajan kuljeskelin ja ihmettelin tavarapaljoutta. Eri artikkeleita on kuulemma ainakin 250 000. Myymälä on kuitenkin valoisa ja siisti ja tavarat on hyvin järjestetty. Vahinko vain, että Tuula -siivoojaa ei näkynyt.

Onneksi päästiin hengähtämään viinerikahville kahvila OnnenKiveen. Vähitellen palailimme bussille ja tavaratila täyttyi ostoksista.

Paluumatkalla ihailimme kumpuilevia peltoja ja syksyn väriloistoa. Opiskelijat jakoivat palautelomakkeita. Kuuntelin ympärilläni käytävää keskustelua, ja kaikki tuntuivat olevan kovin tyytyväisiä hyvin järjestettyyn retkeen. Meillä oli ollut oikea Onnen Päivä!

Retkeläisten puolesta kiittäen: Leena Haapoja

Jätä kommentti